Skruvar till mobiltelefonen

För dig som ofta har sönder mobilen kan det både vara tidsödande och dyrt att lämna in telefonen på reparation. Det tar tid att vänta och det kostar i många fall flera tusenlappar att exempelvis laga en sprucken skärm eller byta batteri. Dessutom kan det kännas märkligt att lämna bort en av sina mest privata ägodelar till en okänd person. Allt fler lagar själva sina mobiltelefoner och det är faktiskt enklare än du tror, såvida du inte har tummen mitt i handen vill säga.

Små skruvar och små verktyg

När du väl har lossat på de miniatyrstora skruvarna och kommit in i mobilen gäller det att i rätt ordning lossa på små plastbitar med elektronik som sitter ihop med varandra. De skruvar som finns i mobilen är inte någon vanlig spik och skruv från byggaffären utan jättesmå skruvar av olika längd. Till de små skruvarna behöver du små elektronikmejslar eftersom vanliga skruvmejslar är alldeles för stora. Miniatyrskruvmejslar går att hitta i många reparationsset tillsammans med olika verktyg av plast som används för att peta och justera inuti mobilen med. Ett annat verktyg som kan vara mycket användbart när du lagar mobilen själv är en sugkopp som används för att smärtfritt kunna lyfta på skärmglaset.

Håll reda på skruvarna

När du gör mobilreparationer hemma är det väldigt viktigt att hålla ordning på skruvarna. Det kan vara svårt att se skillnaden på skruvarna men de kan variera både i bredd, längd och typ. Konsekvenserna av att blanda ihop skruvarna kan vara ödesdigra. Om du till exempel monterar en för lång skruv så kan den få kontakt med någon annan komponent och ha sönder den. Det är därför viktigt att sätta tillbaka rätt skruv på rätt plats. Ett gott råd är att ta fram massor av små skålar som du numrerar, så att du vet i vilken ordning de ska monteras. Var sedan noggrann med att följa reparationsanvisningarna.

Skruvar till mobiltelefonen
Rulla till toppen
zakra