Skillnaden mellan iPhone och Android

Vad är egentligen skillnaden mellan en iPhone och en Android enhet? Det brukar finnas två olika läger när det gäller iPhone och Android, och det handlar om vilken telefon man bör ha. Så vad är en egentligen skillnaden mellan dessa telefoner, och varför tycker man olika?

Det finns visserligen skillnader på dessa telefoner, och det är nog mest en smaksak vad du vill ha. Är du van med en sorts telefon är det vanligt att man köper den även i fortsättningen. Det kan vara svårt att våga ta steget att köpa ett nytt märke. Eftersom människan ofta föredrar något man är van vid, håller man ofta fast vid det märket man brukar ha.

Olika operativsystem

En iPhones operationssystem heter iOS, medan en Android telefon använder Android. Det är operationssystemet som är själva länken mellan datorn och de program du vill använda på din telefon. När det gäller iOS så är det ett slutet system som bara kan användas på Apples produkter. Androida enheter finns däremot i flera olika mobiler, beroende på tillverkare.

Att välja rätt sorts mobil

När det gäller iPhone är det en iPhone som gäller, en produkt som är tillverkad av Apple. iPhone brukar släppa nya modeller ungefär vartannat år, och då är det egentligen en modell för varje år. På grund av detta finns det inte särskilt många sorters iPhone att välja emellan. Men eftersom det bara är Apple som tillverkar iPhone, har de fullständig kontroll över både appar och operationssystem. Äger man även en Mac-dator är också iPhone det bästa valet vid köp av mobiltelefon. De har samma appar och fungerar i stort sett likadant. En Androidtelefon finns i flera olika utformande, modeller och fabrikat, så det finns fler att välja mellan, både när det gäller utseende och pris. Så det är nog bara en vana att man håller fast vid samma sort av mobil. När det gäller märken på elektronik med mera är man nog ganska traditionsbundna.

Skillnaden mellan iPhone och Android
Rulla till toppen
zakra