Mobiltelefoner, 5G och strålning

Debatten om strålning från mobiltelefoner har varit på tapeten länge och många har därför börjat använda headsets istället för att hålla en mobiltelefon mot örat. På senare tid har debatten om strålning fått ny fart på grund av det nya 5G-nätet som är i full gång att rullas ut.

Mobilens strålning

Innan mobiltelefonen fick internet pratades det om att en mobiltelefon med ett pågående samtal genererade så pass mycket strålning och energi att den kunde värma upp en fryst kanelbulle som låg bredvid den. Sedan dess har vi fått in wifi i våra hem och utsätts för liknande strålning i hemmet hela tiden och även runt om på offentliga platser med trådlöst internet. Därför har strålningen från mobilen hamnat i skuggan av all annan strålning. Men det finns sätt att skydda sig från mobilens strålning till en viss del med hjälp av specialtillverkade mobilskal. Föredrar du vanliga mobilskal hittar du det hos https://billigamobilskydd.se/huawei som har ett brett utbud.

5G – ny strålning

5G är ett nytt, snabbare och kraftigare mobilnät som i första hand är tänkt att driva fabriker och robotar, men kan komma att användas i stor utsträckning även på offentliga platser, främst i storstäderna. Dock finns det ett stort motstånd mot 5G. Inom den offentliga debatten diskuteras inte eventuella nackdelar med 5G i så värst stor utsträckning och experter som är kritiska till 5G och dess hälsoeffekter på miljö och människor får inte mycket utrymme i media. Politiker verkar heller inte särskilt intresserade av att undersöka saken närmare och väga för- och nackdelar. Samtidigt arbetar mobiloperatörerna på högtryck för att få ut sina 5G-nät så snabbt som möjligt.

Mobiltelefoner, 5G och strålning
Rulla till toppen
zakra