Nokia – från gummistövlar till mobiltelefoner

Nokia är ett av Finlands största företag. Idag är de mest kända som mobiltillverkare – även om de sedan några år tillbaka inte tillverkar några mobiltelefoner, den företagsdivisionen såldes till Microsoft.

På tal om mobiltelefoni. Om du driver ett företag kanske du letar efter en mobiloperatör som passar bra för företagstelefoni. Nu kan du sluta leta. Svenska telness.se är en ny mobiloperatör som än så länge är ensamma om att rikta in sig specifikt mot företagskunder. Det innebär att de erbjuder mobilabonnemang som är speciellt anpassade för företag. De gör det enkelt att skaffa ett abonnemang som funkar för alla anställda, samt att de har en del praktiska tillvalstjänster – som en telefonväxel som gör att kunder alltid kan komma i kontakt med någon på företagets nummer.


Idag sysslar Nokia i princip uteslutande med utveckling av mobila nätverk. Vad vissa kanske inte känner till är att Nokia började i en helt annan bransch. Under lång tid var de nämligen ett konglomerat som i första hand var verksamma i gummiindustrin. Som sådana var de en av Europas största tillverkare av gummistövlar. Det var år 1979 som företaget tog sina första steg mot mobiltelefonin. De inledde då ett samarbete med ett företag känt som Salora med målet att börja tillverka “radiotelefoner”, som de kallades då.

Nokia – från gummistövlar till mobiltelefoner
Rulla till toppen
zakra