Mobila telefoner – ett nytt sätt att kommunicera!

Alexander Bells patent på den första telefonen 1876 blev en revolution inom ny kommunikation, men enligt omstridda diskussioner slog man fast i USA, att telefonen uppfanns av Antonio Meucci. Han konstruerade den första telefonen redan omkring 1849. Sedan dess har telefonerna utvecklats från att vara kopplade till en elkontakt, till att vara trådlösa och smarta mobiltelefoner.

Fördelen med dagens mobila telefoner

Det var år 1984 som den första mobila telefonen började säljas till allmänheten men den var klumpig, vägde hela 790 gram och hade 10 timmars batteritid. Mobiler är idag mycket smarta med avancerade program. År 2007 var förändringens år för mobiltelefoner då Apples Iphone var den första smarta mobilen på marknaden. Det finns många olika modeller av telefoner i dagens samhälle. Professor Heinz Rode på Karolinska sjukhuset har gjort en studie genom att låta vårdpersonal skicka snabba bilder till akuten av patienters brännskador med mobiltelefoner. Vissa brännskador behöver snabb hjälp för att rädda liv och studien har visat att mobiltelefoner räddar liv och är livsviktig för vårdpersonalen.

Att ha en mobil med sig på vandringen, är först och främst en fördel för den personliga säkerheten! Dock är det viktigt att man ser till innan att ha ett internetabonnemang i mobilen, då trådlös wifi inte nås överallt. Det finns mycket man kan göra över internet idag. Äger man ett företag och behöver skriva olika typer av avtal, finns det smarta och automatiserande avtalshanteringssystem man kan använda sig av! Om man skulle bli utsatt för något och har mobilen med sig, kan man lätt ringa 112 om man är helt ensam och kanske är skadad. Man kan även snabbt larma för någon annan som råkat illa ut. Polis och annan utryckningspersonal kan lätt spåra ett samtal och se var man befinner sig hjälp av med smarta gps-system.

Fota eller ring utomlands med mobilen!

Mobiler har fler smarta funktioner än att rädda liv och ge åtkomst till internet. Mobiltelefoner har idag integrerade kameror med mycket hög kvalitet på upplösning och filterfunktioner. Vill man ta riktigt bra bilder med sin mobiltelefon, finns det smarta tips för bättre bilder med mobilen som är bra att känna till. Med hjälp av en mobiltelefon är det lättare att ringa samtal utomlands med olika typer av kontantkort man laddar på digitalt, eller köper i butik. Tack vare mobiltelefoner kan vi lättare bli nådda av familj, vänner, partnern eller ringa till barnen. Allt fler använder mobiltelefoner både privat och i företag och mobiltelefonen ger oss mer frihet och trygghet i vardagen.

Mobila telefoner – ett nytt sätt att kommunicera!
Rulla till toppen
zakra