Viktigt att trivas med sin mobil och med sitt abonnemang

I dag har i stort sett alla någon form av mobiltelefon. Telefonen kan vara mer eller mindre tekniskt invecklad. Men en sak som är väldigt viktig är att man trivs med sin telefon och med abonnemanget man har. Men vad bör man tänka på när man ska välja mobil och operatör?

Hur tar operatören reda på vad kunden gillar?

En mobiltelefonoperatör vill sälja, helst både abonnemang och mobiler. Det kan därför hända att de marknadsför sig lite extra. Dessutom brukar de fråga kunden om vad denne har för förväntingar. Det är inte heller ovanligt att man kan bli inbjuden att delta i en kundundersökning redan innan man blir kund. På så sätt kan operatören se vad kunderna är ute efter och sedan anpassar de sina produkter till efterfrågan.

Det är inte alla som vill ha ett abonnemang med massor av surf. Vissa kanske hellre vill kunna ringa gratis till utlandet. Det är sådant operatören ofta vill ha reda på för att abonnemanget ska passa kunden så bra som möjligt. En nöjd kund är en kund som stannar kvar.

Operatörens täckning

När man ska skaffa en ny mobil eller ett nytt mobilabonnemang kan det vara klokt att undersöka om man har täckning där man bor. Om så inte är fallet kan man behöva byta operatör. Om man redan har ett abonnemang får man i regel fortsätta betala för det, även om man inte kan bruka det på sin adress. Ibland kan operatören sänka priset under resten av bindningstiden. Ett bra sätt att se om man har täckning på är genom att till exempel titta påå operatörens täckningskarta. Många operatörer har också kontantkort som man kan prova innan man tecknar ett abonnemang.

Välja rätt mobil

Olika mobiltelefoner fungerar på olika sätt. Det är viktigt att välja rätt variant. Det kan vara klokt att titta på telefonerna innan man bestämmer sig. I vissa fall kan en modell se jättebra ut på bild, men den känns inte alls lika bra när man väl håller den i handen.

Vissa föredrar en större skärm, andra vill ha en klassisk knapptelefon. Om man är en person som ofta tappar sin telefon kan det vara klokt att välja bort touchtelefoner eftersom de kan vara lite extra känsliga.

Köpa en telefon på avbetalning

I stort sett alla mobiloperatörer säljer mobiltelefoner. Man kan då välja att köpa en sådan kontant eller på avbetalning. Om man väljer att köpa telefonen på avbetalning blir den ofta lite dyrare än om man köper den kontant. Det beror helt enkelt på att det tillkommer räntor och andra avgifter på priset. I vissa abonnemang kan man också byta sin telefon med jämna mellanrum. Det kan vara bra om man inte riktigt trivs med den modell man har.

Viktigt att trivas med sin mobil och med sitt abonnemang
Rulla till toppen
zakra