Mobiltelefonen på resan

Om du ska ut och resa är mobiltelefonen en självklarhet att ta med – vi har ju alltid mobilerna med oss. Mobilen är kanske den viktigaste saken att packa ner, förutom passet och plånboken.

Resa

Det är underbart att få resa iväg och att få uppleva nya platser, vare sig det handlar om en vecka i värmen mitt i smällkalla vintern eller en tur jorden runt. Vi reser mycket och på olika sätt idag. Både att resa och använda mobil är för de flesta svenskar en självklarhet. Mobilen är perfekt på resan då den får plats i fickan eller väskan. Vi kan både ringa, surfa och ta kort med den. Ett av de stora nöjena med att resa är ju också att kunna ta kort och filma intressant platser och händelser. Om du behöver byta ut din mobil, bör du satsa på en begagnad iphone 8 hos mresell – då får du mycket för pengarna. Genom att köpa en begagnad mobil får du också mer pengar över, som du kan använda för att resa.

Resa inom Europa

När du reser inom EU kan du använda mobilen som om du är hemma i Sverige. Om du sitter på ett kafé i Rom eller hemma i soffan i Södertälje och ringer din mormor, kostar det lika mycket. Inom EU fungerar ditt abonnemang på samma sätt som inom Sverige, förutsatt att du ringer till ett svenskt nummer. Om du däremot ska ringa ditt hotell i Rom eller ringa någon i Frankrike, kommer det att kosta mer. De flesta länder på kontinenten har också samma slags eluttag som vi har i Sverige. Om du ska göra en längre rundresa kan det dock vara klokt att ta med en adapter ifall du kommer till ett land med annat andra slags uttag, som Storbritannien. Tänk också på att Storbritannien har lämnat EU och att det därmed kommer att bli dyrare att ringa till Sverige när du är där, i jämförelse med om du är i Amsterdam eller Berlin.

Bra funktioner

Förutom att ringa och använda mobilens kamera, kan du använda mobilen på många andra sätt under en resa. Du har stor nytta av google maps eller någon annan slags karta. Om du vill spara på datatrafik, kan du kolla upp kartan på hotellet eller på ett kafé med fri wifi, och sedan ta skärmdumpar. Då har du tillgång till kartan, men helt gratis. Du har också nytta av att använda översättningstjänster och språkappar. Om du ska till Gran Canaria en vecka är det trevligare för invånarna om du som turist försöker tala lite spanska. Det finns många lättanvända appar som du kan ladda ner, för att till exempel lära dig tjugo enkla meningar att använda.

Mobiltelefonen på resan
Rulla till toppen
zakra