Allt färre använder fast telefoni

Fast telefoni används allt mindre i Sverige och andra delar av världen. Det har sina förklaringar och frågan är hur länge vi kommer att ens ha fast telefoni som ett alternativ. Samtidigt så är det inte lätt att veta exakt när vi kan stänga av det, när det trots allt finns människor i landet som fortfarande förlitar sig på att ha tillgång till fast telefoni.

Mobilerna har tagit över

Idag äger de allra flesta i Sverige en smartphone. Den går att använda för att ringa och smsa, men också för att söka upp saker på nätet, sköta jobbmejlen och mycket annat. Att vi också kan använda den oavsett var vi är gör den till en bra ersättning för den fasta telefonin.

Det som däremot bidragit till att många har avskaffat sin fasta telefoni är att det helt enkelt är billigare att inte ha det. Du måste mer eller mindre ha en mobil idag, men då har du också en telefonlösning. Att också ha en fast telefon utöver det är egentligen bara en utgift, det bidrar inte till hushållet på något vis.

Fast telefoni är väldigt dyrt idag

Att fast telefoni är en ganska onödig utgift för de allra flesta hushållen hjälper såklart inte. Det som däremot gör det värre är att fast telefoni är väldigt dyrt idag och leverantörer höjer priset på telefoni ganska ofta.

Anledningen till att man höjer priset är såklart att få använder det. När få använder en tjänst så blir det mer omständigt och ekonomiskt ohållbart att hålla igång det. Resultatet blir att de få användare som Sverige fortfarande har får täcka kostnaderna för det.

Som det ser ut nu så kommer fast telefoni att försvinna helt inom de närmsta åren. Redan idag så avskaffar man kopparnätet som används för att hålla igång telefonin. Det finns däremot IP-telefoni för den som fortfarande vill ha något utöver mobilen.

Allt färre använder fast telefoni
Rulla till toppen
zakra