Sony Ericsson

Sony Mobile Communication AB, hette innan Sony Ericsson, är ett svenskt-japanskt telekommunikationsföretag som tillverkar mobiltelefoner och tillbehör till dessa. År 2004 vändes företaget förluster som de hade från Ericsson Mobile Communications och 2007 tillverkades omkring 103 miljoner telefoner av Sony Ericsson.

Walkman

Från år 2000 satsade man på de så kallade smartphone-produkterna, och Ericsson R380 utvecklades till produkter i P-serien, P800 till P1 och fokus låg på operativsystemet Symbian. Sony Ericsson blev väldigt populära när de lanserade sin Walkman-serie, en musikspelare som man bar med sig. Den var perfekt att ha när man var ute och gick och samtidigt ville lyssna på musik. Den första modellen av Walkman hette W200i och den blev fort populär. Därefter lanserade de flera andra modeller och W70i hade stegräknare. W800 blev den första modellen som skapade riktigt stor musikglädje, genom att hörlurarna kunde leverera hög kvalitet.

År 2001 slogs Sony och Ericsson ihop sina avdelningar som sysslade med tillverkning, utveckling och marknadsföring av mobiltelefoner. Deras första och gemensamma produkter lanserades på marknaden 2002 och modellen T8 var en av dessa. Det fanns då redan en Ericsson-produkt. T68 som i samma veva bytte namn till Sony Ericsson T68i. Under tiden som man utvecklade nya telefoner, hade man kvar både gamla och nya Sonytelefoner. Eftersom Sony Ericsson låg bra till ekonomiskt trodde de inte att iPhone som lanserades 2007 skulle bli konkurrent. Man trodde att den nya modellen hade en lägre kvalitet än deras mobiltelefoner, och att den snart skulle sluta tillverkas. Men se, där hade de helt fel! Konsumenterna ville snabbt ha en iPhone och Apple blev en vinnare. Så den stora ekonomiska förlust Sony Ericsson fick 2008 är beror på iPhone och Apple. Sony Ericsson modeller heter Xperia och den senaste modellen Xperia 5 kom ut 2019.

Sony Ericsson
Rulla till toppen
zakra