Alexander Graham Bell – telefonens uppfinnare?

Alexander Graham Bell anses allmänt vara den viktigaste personen för telefonens utveckling. Även om det råder delade meningar om vem det egentligen var som först uppfann telefonen är Bell den som oftast får äran.

Telefoner är bara en av många prylar som behöver flyttas när ditt företag ska byta kontor. Hos Officedepot hittar du ett stort utbud av kartonger som fungerar både för flyttar och förvaring. Det är så klart inte allt du hittar hos Officedepot. Sortimentet rymmer allt som behövs för att driva ett kontor. Det inkluderar förstås pappersvaror, men också sådant som höjer trevnaden på kontoret, exempelvis kaffe och fruktkorgar. Hos Officedepot hittar du därför allt som behövs för att driva ett kontor.

Till vardags arbetade Bell som professor i fysiologi, vid sidan av det hade han ett stort intresse för att hjälpa döva och hörselskadade att kommunicera. Förutom att ta patent på telefonen hade Bell också en stor del i utvecklingen av det fonetiska skriftspråket.

Då det gäller telefonen finns det framför allt tre personer som kan göra anspråk på att ha uppfunnit den. Bell tog patent på telefonen 1876. Faktum är att en man vid namn Elisha Gray ansökte på patent för telefonen bara en timme innan Bell. Båda var dock sena om man betänker att en italiensk uppfinnare, Antonio Meucci, lämnade in en patentansökan för telefonen redan 1849.

Alexander Graham Bell – telefonens uppfinnare?
Rulla till toppen
zakra